Látványos fázisba érkezett az Angyalföld-Kőtér nagyfeszültségű kábel projekt

Omexom Magyarország/ szeptember 1, 2023/ Hírek, Projekt, Távvezeték

A projekten az első „kapavágás” július 3-án történt, azóta egy közel 500 m-es szakasz nyomvonal kialakítása valósult meg. Ez az idén átadandó kábelrendszer első két szakasza. Összesen 6 szakaszból áll a mintegy 1580 méter hosszúságú rendszer.

A sűrűn közművesített területen nagyon sok kihívás tárult kollégáink elé. A tervek 3 éve készültek, azóta megvalósult egy társasház építése, ami közmű átépítésekkel is járt és ez több ponton is érintette a tervezett nyomvonalat. Folyamatos közmű és önkormányzati egyeztetéseket folytatunk. A projekt jelenleg elérkezett már a látványosabb munka folyamatokhoz, augusztus végén az egyik szakaszon a kábelhúzások is megvalósultak.

A behúzással kapcsolatosan további műszaki egyeztetés szükséges mivel egy helyen 4 méter mélységben szükséges a kábeleket fektetni egy nyílt árkos szakaszon, ez pedig műszakilag komoly kihívás.

A kivitelezés több ütemből áll melynek az első kábel rendszerét idén november végéig szükséges átadnunk és készre jelentenünk.
A projekttel összefüggésben szeptemberben négy kollégánk fog részt venni egy nagyfeszültségű kábelszerelői tanfolyamon a Pfisterer varsói telephelyén. A képzés elvégzését követően a projekten jelentős saját teljesítéssel számolhatunk.