CIGRE nemzetközi konferencia Párizsban

Omexom Magyarország/ szeptember 29, 2022/ Hírek

A CIGRE (International Council on Large Electric Systems) egyedülálló világszervezet a villamosenergia területén, mely közel 18 ezer tagot számlál. Több, mint 60 nemzeti bizottsággal rendelkezik és tagjai több, mint 90 országból érkeznek. Sokszínű kultúrája a legjobbakat vonzza a szakterületről. A CIGRE szakmai közössége azzal a szándékkal áldozza idejét és energiáját a műszaki szakértelem felhasználására, megosztására és építésére, hogy az energiarendszer kihívásainak való megfeleléshez szükséges tudás mindenki számára elérhető legyen.

A CIGRÉ Paris Session a világszervezet kétévente megrendezett világkonferenciája, melyen idén a Vinci meghívására Kánvási Dániel és Veszely Péter projektvezető kollégáinknak is lehetősége nyílt részt venni.

“A program elég sűrű volt, a kiállítás mellett meglátogattuk a Vinci új irodaházát a párizsi üzleti negyedben, valamint a világ minden részéről érkezett Omexom kollégákkal is megismerkedhettünk, tapasztalatot cserélhettünk” – számolt be az eseményről Veszely Péter kollégánk. “A kötelező programpontok mellett egy kis időt szakítottunk a párizsi látnivalókra is, megnéztük az Eiffel tornyot, mely épp felújítás alatt van, ezért a csúcsig nem lehetett feljutni, de így is megérte azt a pár lépcsőt (546 db) megtenni a második szintig, melyről szép kilátás nyílt a városra.”

A nemzetközi erősáramú szakmai kiállítás és konferencia számokban: 91 ország, 9.600 szakember, 3.600 delegált, 300 kiállító, több mint 160 munkatalálkozó, 30 tanulmányi bizottsági ülés és körülbelül 400 előadás