Virtuális valóság a biztonságos munkahelyek szolgálatában

Omexom Magyarország/ április 21, 2023/ Hírek

Büszkék vagyunk rá, hogy az Omexom élen jár a virtuális valóság tréning célokra történő felhasználásában. Az Omexom Brand team VR szakemberei által fejlesztett innovatív megoldás minden tagvállalat számára elérhető, így világszerte egyre több Omexom cég vesz részt a programban. 

A virtuális valóság használata a munkabiztonsági képzésekben sokkal hatékonyabb módja a tudás átadásának, mint a hagyományos képzések.

Az Omexom brazil tagvállalata olyan gyakorlati tréninget szervezett az energia átvitellel foglalkozó szakemberei számára, amelyen a legmodernebb VR eszközöket használták fel olyan élethű munkahelyi szituációk szimulációjára, mint a magasban történő munkavégzés, illetve a távvezetékek és oszlopok szerelése.    

A tréning célja a biztonságos munkavégzés kultúrájának erősítése és a munkahelyi balesetek preventív módon történő megelőzése. A 8 modulból álló tréning azokra a munkafázisokra koncentrált, ahol statisztikailag nagyobb lehet a balesetveszély és próba útján segíti a tanultak elsajátítását. A valósághű forgatókönyvek szimulációja után a tréningen résztvevő szakemberek közösen elemezték ki a kérdéses szituációkat.