VINCI Környezetvédelmi nap – Szeptember 22.

Omexom Magyarország/ szeptember 26, 2023/ Employer branding, Hírek

A Környezetvédelmi nap alkalmából meghirdettük a „Autómentes napot”, amely egy korábbi, dolgozóink körében végzett közvéleménykutatás során nagy sikert aratott.

Vállalkozó szellemű munkavállalóink 2023.09.15. és 22. között a környezetbarát közlekedést választották a munkahelyük megközelítésére. Büszkék vagyunk az akció sikerére.

Az elmúlt egy évben számos környezetvédelmi akciót sikerült megvalósítanunk: szemétszedés az országos TeSzedd! akció keretében, környezetvédelmi gyermekrajz pályázatok, és a „Környezetvédelem otthon” pályázatunk. Dolgozóinknak vászonzsákokat készíttettünk, így ösztönözve őket a tartós csomagolások használatára.

A VINCI Környezetvédelmi nap adta az apropóját a környezetvédelmi stratégiánk kidolgozásának is. Ennek első állomásaként elindítottuk a Zöld Iroda Programot, amelynek keretében intézkedtünk az irodai beszerzések zöldítéséről (újrahasznosított anyagú papír és irodai eszközök beszerzésével, az eldobható edények használatának beszüntetésével).

Rövid- és hosszútávú terveink között szerepel az irodák energiafelhasználásnak optimalizálása, zöld energiaforrások kiépítése, IT rendszerünk fenntarthatóbbá tétele, rendezvényeink zöldítése, valamint munkavállalók bevonása önkéntes környezetvédelmi programokba.