Együttműködés az Omexom Magyarország Kft. és a ROMUSZ (Roma Munkavállalók Szervezete) között

Omexom Magyarország/ március 7, 2022/ Hírek, Támogatás

A Roma Munkavállalók Szervezete (ROMUSZ) létrehozta a MORE TIP – Magyar Országos Roma Emancipáció elnevezésű Társadalmi Innovációs Programot.

A program I. része 2022. március-április hónapban Békéscsaba városában kerül megvalósításra, melyhez az Omexom Magyarország Kft. is hozzájárul pénzügyi támogatásával.

A szervezet olyan vállalatokkal alakít ki együttműködést, amelyek a társadalmi felelősségvállalás keretein belül rendelkeznek munkaerő-diverzitáson alapuló foglalkoztatási stratégiával és kellő nyitottság mutatkozik náluk a roma származásúak foglalkoztatására is. A ROMUSZ ezen együttműködési megállapodásokon keresztül próbál munkahelyet biztosítani a roma származású munkanélküliek számára.

A ROMUSZ kidolgozott moduláris képzési programmal rendelkezik, a teljesség igénye nélkül, az alábbi területeken: munkaszocializáció, karriertervezés, kommunikáció, munkaügyi és munkajogi alapismeretek, álláskeresési technikák, vállalkozói tréning, innovatív modellprogram, viselkedési-megjelenési szabályok, vállalkozóvá válással kapcsolatos modulok.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a programon keresztül támogathatjuk a magyarországi kisebbségek felzárkóztatását!